Pasta jajeczna to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Jadamy ją przez cały rok na okrągło. Robię ją zazwyczaj na sobotnie bądź niedzielne śniadanie. Dodaję do niej sporą ilość świeżych ziół. W sezonie na świeże warzywa dodaje również rzodkiewkę, zielonego ogórka gruntowego bądź ogórka kiszonego. Dodaje również tarty ser, ogórki kiszone bądź jakiekolwiek inne ulubione składniki. Przepysznie smakuje ze świeżą kajzerką bądź z kromką żytniego chleba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...