Pasta jajeczna – podstawowy przepis

Pasta jajeczna – podstawowy przepis

Pasta jajeczna – podstawowy przepis

Pasta jajeczna to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Jadamy ją przez cały rok na okrągło. Robię ją zazwyczaj na sobotnie bądź niedzielne śniadanie. Dodaję do niej sporą ilość świeżych ziół. W sezonie na świeże warzywa dodaje również rzodkiewkę, zielonego ogórka gruntowego bądź ogórka kiszonego. Dodaje również tarty ser, ogórki kiszone bądź jakiekolwiek inne ulubione składniki. Przepysznie smakuje ze świeżą kajzerką bądź z kromką żytniego chleba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To Musisz Wiedzieć

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.