Autorem nocnej owsianki jest szwajcarski lekarz - dr Maximilian Bircher-Benner. Doszedł on do wniosku, że płatki owsiane podczas gotowania tracą swoją wartość odżywczą i przygotowana z nich owsianka ma wyższy indeks glikemiczny niż owsianka, która jest przyrządzona bez gotowania. Swoim pacjentom zalecił jej jedzenie - z suszonymi i świeżymi owocami, orzechami oraz jogurtem naturalnym. Właśnie w taki sposób powstało słynne Muesli Birchera, które dodatkowo rozpowszechniła Helena Rubinstain, naz... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...