Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

mała główka czerwonej kapusty (poniżej 1 kg), mała cebula cukrowa, 1 średnie jabłko, 1 średnia marchew, 3 łyżki majonezu, 5 łyżek octu jabłkowego, 1 - 1,5 płaskiej łyżeczki soli,  1/2 łyżeczki pieprzu,  1 łyżeczka cukru. Sałatka z czerwonej kapusty to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Jest to już mój drugi przepis na blogu, na surówkę z dodatkiem tego właśnie warzywa. Ta surówka jest delikatna i naprawdę szybka do zrobienia. Zdjąć pierwsze liście z kapusty i podzielić ją na pół. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.