Domowe frytki z batatów to zdrowa i smaczna przekąska, która może nam zastąpić zwykłe, tradycyjne frytki smażone w głębokim oleju. Możemy je podać jako dodatek do mięsa, albo jako samodzielną przekąskę. Batat – słodki ziemniak w naszej kuchni Bataty pochodzą z Ameryki Południowej i Środkowej, mają kremową konsystencję i słodko-ostry smak, co czyni je idealnymi do dań pikantnych. Bulwy te są bogate w błonnik, witaminy A, C i B6 oraz są doskonałym źródłem węglowodanów, wapnia, magnezu, żelaza i potasu. Znajduj... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...