Jajka z wędzoną makrelą i sosem chrzanowym

Jajka z wędzoną makrelą i sosem chrzanowym

Jajka z wędzoną makrelą i sosem chrzanowym

Jeśli jesteście fanami białkowo tłuszczowych śniadań to będzie to propozycja w sam raz dla Was :)  My takie jajka zrobiliśmy sobie ostatnio na Wielkanoc. Chcieliśmy ominąć majonez - robić własnego nie było potrzeby, a każdy majonez dostępny w sklepach niestety zawiera cukier. :( Chcieliśmy gęstszy i bardziej kremowy sos, więc pomyśleliśmy o połączeniu kremowego jogurtu naturalnego z mascarpone - sprawdziło się świetnie - do tego stopnia, że robiliśmy już taki sos do sałatki jarzynowej nawet. Wyszło pych... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.