Przepis na : kolacja
Maj to początek grillowego sezonu. Spędzane czasu przy potrawach przyrządzanych na ogniu to już Polska tradycja. Nie musi to być jednak tylko śląska kiełbasa. Dzisiaj przepis na aromatyczne szisz kebaby, które są bardzo proste w przygotowaniu. 1kg mięsa wołowego mielonego 2 duże cebule 3 ząbki czosnku Cynamon Kmin rzymski Pęczek kolendry Sól i pieprz Podane proporcje wystarczą na ok. 20 porcji. Mięso solimy i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy łyżkę cynamonu i płaską łyżeczkę kminu rzymskiego. Kmin rozc... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...