Tortilla kukurydziana

Tortilla kukurydziana

Coś dla fanów meksykańskiej kuchni (i nie tylko ) dzisiaj. Była PEŁNOZIARNISTA , to teraz będzie kukurydziana. Ta tortilla jest znacznie bardziej krucha i delikatna. Będzie świetna jako baza do meksykańskich dań, takich jak enchilada lub quesadilla. Można ją także podawać z sałatkami jako coś chrupiącego zamiast pieczywa. Śmiało spakujcie ją do swoich lunchboxów i zabierzcie do pracy. Czy to nie miłe urozmaicenie zwykłego posiłku? Składniki pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki mąki pszennej ok. 120 ml gorą...

Czytaj dalej na blogu Analiza Smaku

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Autor

Analiza SmakuAnaliza Smaku

Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na mój blog. Tutaj liczy się smak!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tortilla, placki, sałatka, naleśniki, sałatki, sałatka meksykańska, szybka sałatka, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Analiza Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.