Przepis na : śniadanie
Pamiętam, że odkąd odkryłam tę potrawę, to nie mogłam się od niej oderwać i wiedziałam, że regularnie będę do niej wracać. Totalnie się zakochałam. Lubię zjeść pierwszy posiłek na ciepło, a szakszuka wspaniale rozgrzewa i jest bardzo aromatyczna. W chłodnie dni to szczególnie ważne, aby zjadać takie śniadania, ponieważ organizm potrzebuje energii również do ogrzania. Ciepłymi posiłkami możemy mu w tym pomóc. A szakszuka to zdecydowanie jedno z tych dań, które w tej roli sprawdzają się idealnie. Połączenie pomidorów,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na mój blog. Tutaj liczy się smak!