WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: puszk a tuńczyka (u mnie w oleju), mała papryka czerwona, łyżka posiekanej natki pietruszki, 6 jajek, 10 dag tartego sera żółtego, pieprz, sól, majonez. Przygotowanie: Tuńczyka osączam na sicie. Jajka gotuję na twardo, kroję w większą kostkę. Paprykę drobno siekam. Wszystkie składniki przekładam do miski, łączę z majonezem, doprawiam solą i pieprzem. czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...