Marchewkowy chutney. Smaki świata – kuchnia indyjska

Marchewkowy chutney. Smaki świata – kuchnia indyjska

Słodko kwaśne tarte marchewki gotowane w syropie octowym z chili, imbirem, czosnkiem, garam masalą i kuminem. Chutney marchewkowy wzbogacony o prażony sezam i rodzynki. Marchewkowy chutney jest słodko-kwaśny, lekko pikantny z aromatycznymi przyprawami i owocową nutą octu jabłkowego. Jest bardzo uniwersalny, jako aromatyczny i wyrazisty w smaku dodatek pasuje do wielu potraw. Świetnie wzbogaci swoim wyjątkowym słodko-kwaśnym smakiem różne potrawy, wystarczy dodać łyżkę lub dwie pod koniec gotowania. Podany ...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.