Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne

Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne

Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne

Przepis na : obiad

Zrobiłam kluski śląskie w dokładnie taki sposób, jak robiła kiedyś moja babcia. Podzieliłam ugotowane ziemniaki na cztery części – jedną wyjęłam, uzupełniłam mąką i wsadziłam z powrotem wyjętą część. Dodałam jajko i sól. Króciutko wyrobiłam, ukształtowałam kluski, ugotowałam… i? I kluski śląskie wyszły idealnie! Były miękkie, delikatne i ani trochę ciągnące czy gumowate. Nie rozpadały się podczas gotowania. Cały sekret polega właśnie na odpowiedniej proporcji mąki i krótkim wyrabianiu. Razem z mięsem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ziemniaki, sosy, obiad, mięso, ciasto, ciasto na niedziele, zapiekanki, zapiekanka, surówka, sałatki, sałatka, przystawki, ciasta z masa, ziemniaki na obiad, zapiekanka z ziemniakami, salatka z jajkiem, zapiekanka ziemniaczana, salatka ziemniaczana, zapiekanka z mięsem , sałatka do obiadu, dania na gorąco, pyszna sałatka, lekkie sałatki, pyszne ciasto

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.