Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne
Kluski śląskie – miękkie, delikatne, idealne
Przepis na : obiad
Zrobiłam kluski śląskie w dokładnie taki sposób, jak robiła kiedyś moja babcia. Podzieliłam ugotowane ziemniaki na cztery części – jedną wyjęłam, uzupełniłam mąką i wsadziłam z powrotem wyjętą część. Dodałam jajko i sól. Króciutko wyrobiłam, ukształtowałam kluski, ugotowałam… i? I kluski śląskie wyszły idealnie! Były miękkie, delikatne i ani trochę ciągnące czy gumowate. Nie rozpadały się podczas gotowania. Cały sekret polega właśnie na odpowiedniej proporcji mąki i krótkim wyrabianiu. Razem z mięsem,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ziemniaki, sosy, obiad, mięso, ciasto, ciasto na niedziele, zapiekanki, zapiekanka, surówka, sałatki, sałatka, przystawki, ciasta z masa, ziemniaki na obiad, zapiekanka z ziemniakami, salatka z jajkiem, zapiekanka ziemniaczana, salatka ziemniaczana, zapiekanka z mięsem , sałatka do obiadu, dania na gorąco, pyszna sałatka, lekkie sałatki, pyszne ciasto
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję