Polędwiczki zapiekane w szynce i cieście francuskim

Polędwiczki  zapiekane w szynce i cieście francuskim

Polędwiczki zapiekane w szynce i cieście francuskim

składniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, polędwiczka, szynka, francuskie, polędwiczki wieprzowe, rukola, pomidor, pieczenie, sałatki, sałatka, suszone pomidory, susz, boże narodzenie, wieprzowina, sałatka z rukolą, ciasto, jajko, czosnek, szynka gotowana, sałatka z pomidorem, ciasto na boże narodzenie, salatka z jajkiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka, sałatka z szynką, sałatka na boże narodzenie

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 13 kwietnia 2014 20:32:26

Przepis świetny, tylko radzę dłużej piec te polędwiczki. Nie powinno się jeść surowej czy niedopieczonej wieprzowiny. W wieprzowinie znajdują się pasożyty i bakterie. Polecam artykuł http://www.trener.pl/artykul1674_Czy_surowe_mieso_mozna_bezpiecznie_jesc_rss_1.html