składniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem francuskim. Ponacinać na wierzchu i posmarować roztrzepanym jaj... czytaj dalej...
Przepis świetny, tylko radzę dłużej piec te polędwiczki. Nie powinno się jeść surowej czy niedopieczonej wieprzowiny. W wieprzowinie znajdują się pasożyty i bakterie. Polecam artykuł http://www.trener.pl/artykul1674_Czy_surowe_mieso_mozna_bezpiecznie_jesc_rss_1.html