Przygotowując dania z dodatkiem karczochów najczęściej sięgam po karczochy marynowane. Marynowane karczochy idealne odnajdują się na pizzy, w sałatkach oraz jako składnik antipasti. Świeże karczochy najbardziej lubię gotowane lub z piekarnika. Najlepsze do jedzenia są młode okazy karczochów, gdyż zawierają sporą ilość jadalnych części, czego nie można powiedzieć o starszych jednostkach. Przepis na danie poniżej to przepis na karczochy w sosie serowym . Ze względu na dość pospolity, jak dla mnie przynajmniej s... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...