Jeśli lubicie kalafiora, to polecam takie jego gotowanie. W domu nie ma nieprzyjemnego zapachu, a samo warzywo jest delikatne i świetnie się nadaje jako ciepła samodzielna potrawa, czy składnik sałatki . Składniki: 1 kalafior około 1,2 kg 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 3 łyżki bułki tartej szczypta soli papryczka chili Przygotowanie: Kalafiora umyć, podzielić na różyczki i wrzucić do garnka. Dodać wodę i mleko tak, aby płyn zakrywał warzywo,posolić. Gotować na średnim ogniu około 15 minut. Lubię gdy... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.