Przepis na : sałatka
Składniki 3 duże ząbki czosnku, nieobrane 1 dojrzałe awokado 1czerwona cebula parę liści salaty zielonej parę rzodkiewek sól,pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie Nieobrane ząbki czosnku upiec na małej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie i zarumienione od 4-8 minut . Z ostudzonych zdjąć skórkę i rozgnieść w moździerzu z łyżeczką soli na miazgę . Do miazgi dolewać po łyżeczce oliwy z oliwek ciągle ucierając w moździerzu. Gęstość dressingu zależy od upodobań indywidualnych. ... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..