Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą

Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą

Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą

Przepis na : obiad

Królik w kremowym sosie musztardowo - miodowym na białym winie podany z puree ziemniaczanym i swieżą sałatą  Zapraszam na kruchego i delikatnego w smaku królika, na przygotowanie którego inspiracją jest kuchnia francuska i jej bogate zaplecze. To danie nie wymaga duzej pracy, a dodatki w postaci purée ziemniaczanego, czy sałatki to indywidualny dobór.      Składniki: 1/2 tuszki z królika (3 porcje) 6 szalotek 2 ząbki czosnku  1 łyżeczka tymianku 4 plastry masła 1 łyżka musztardy dijon 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.