Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Przepis na : śniadanie

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru  Proporcje na dwie kokilki: Składniki: 2 jajka od szczęśliwych kurek  6 łyżek kremowej śmietanki (u mnie crème légère fluide 12%) 2 łyżki startego parmezanu 1/2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia sól naturalna morska  2 szczypty czerwonego pieprzu 2 łyżeczki pokrojonego drobno szczypiorku 2 łyżeczki kawioru (u mnie kawior z pstrąga) 2 szczypty suszonego oregano Wykonanie: Śmietanę zmieszać z parmezanem, dodać oregano. Kokilki w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.