Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru

Przepis na : śniadanie

Zapiekane jajko w śmietanie oraz parmezanie, podane z odrobiną kawioru  Proporcje na dwie kokilki: Składniki: 2 jajka od szczęśliwych kurek  6 łyżek kremowej śmietanki (u mnie crème légère fluide 12%) 2 łyżki startego parmezanu 1/2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia sól naturalna morska  2 szczypty czerwonego pieprzu 2 łyżeczki pokrojonego drobno szczypiorku 2 łyżeczki kawioru (u mnie kawior z pstrąga) 2 szczypty suszonego oregano Wykonanie: Śmietanę zmieszać z parmezanem, dodać oregano. Kokilki w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.