Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Przepis na : deser

Crème Brûlée. Po długiej przerwie wrzucam przypominajkę w postaci tego słodkiego deseru, pachnącą karmelem i atmosferą Paryża. Składniki: • 3 żółtka świeżych jaj • 1 laska wanilii • 250 ml słodkiej śmietanki • 50 g cukru brązowego. Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietankę wraz z wanilią doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. Przelać przez sito i dodac do utartych żółtek. Wypełnić przygotwane foremki żaroodporne i wstawić do rozgrzanego pieca w kąpieli wodnej. Piec w temperaturze 160°C 25 minut. Po upieczeniu n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.