KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU

KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU

KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU

Kofta to danie popularne w Turcji, na Bliskim Wschodzie oraz Bałkanach. Zazwyczaj przyrządza się ją z mięsa jagnięcego lub wołowego z dodatkiem aromatycznych przypraw jak: kumin, cynamon, imbir, kolendra, papryka chili. Po naszemu to po prostu mięso mielone na patyku 😉 Szczególną popularność zyskała w Turcji, gdzie powstało prawdopodobnie kilkaset rodzajów tego dania, min. z kaszą bulgur, z ryżem, jajkiem, serem żółtym, pastą pomidorową, a także wersje bezmięsne z samej kaszy bulgur z dodatkami. U mnie kofta ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, tarta, szaszłyki, sosy, mięso mielone, bułki, kasza, zupa pomidorowa, imbir, pasty, ryż, kapusta pekińska, surówka, kapustą, sałatka, pasta, sałatki, wołowina, surówka z kapusty, czerwona kapusta, surówka z czerwonej kapusty, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka z pomidorem, salatka z jajkiem, sos pomidorowy, ryż smażony, sałatka z serem żółtym

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.