Przepis na : obiad
Kapusta zasmażana czyli poszatkowana świeża bądź kiszona kapusta, gotowana z dodatkiem przypraw i doprawiana zasmażką z mąki oraz masła. W kapuście zasmażanej znaleźć może się kminek, sok z cytryny, świeży koperek, natka pietruszki, podsmażona cebula lub podsmażony boczek. Jak lubię podawać kapustę zasmażaną jako dodatek to mięs , najczęściej mielonych bądź schabowego. Bez wątpienia kapusta zasmażana z mięsem i ziemniakami jest jednym z moich ulubionych obiadów, które najczęściej robię przy niedzieli. Poniżej znajd... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...