Faszerowane sakiewki schabowe

Faszerowane sakiewki schabowe

Faszerowane sakiewki schabowe

Przepis na : obiad

[contact-form] Faszerowane sakiewki schabowe Ciekawy pomysł na inny niż zwykle obiad, który nie tylko wspaniale smakuje ale i efektownie wygląda. Mięso ze schabu, które z natury jest dość suche, nabiera soczystości i kruchości dzięki duszeniu w sosie i nafaszerowaniu go wędzonym boczkiem, pieczarkami i cebulką. Polecam!     Składniki: 6 plastrów schabu 20dkg pieczarek 20dkg boczku wędzonego 1 duża cebula2 szklanki bulionu lub wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, ziele angie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, obiad, sosy, pieczarki, boczek, schab, schabowe, przekąski, ciasto, sałatki, sałatka, przystawki, roladki, danie jednogarnkowe, dania mięsne, przekąska, szybki obiad, obiad na szybko, sos pomidorowy, wieprzowina, tani obiad, sałatka do obiadu, szybkie przekąski, szybkie sałatki, szybka sałatka, szybkie ciasto, sałatka imprezowa, pyszna sałatka, łatwe ciasto, tanie ciasto

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.