Faszerowane sakiewki schabowe

37
  • Faszerowane sakiewki schabowe
  • Faszerowane sakiewki schabowe

    Przepis na : obiad

    [contact-form] Faszerowane sakiewki schabowe Ciekawy pomysł na inny niż zwykle obiad, który nie tylko wspaniale smakuje ale i efektownie wygląda. Mięso ze schabu, które z natury jest dość suche, nabiera soczystości i kruchości dzięki duszeniu w sosie i nafaszerowaniu go wędzonym boczkiem, pieczarkami i cebulką. Polecam!     Składniki: 6 plastrów schabu 20dkg pieczarek 20dkg boczku wędzonego 1 duża cebula2 szklanki bulionu lub wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, ziele angie... Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem


    Tematycznie do tego przepisu

    • Jak zrobić idealnego schabowego?
      Jak zrobić idealnego schabowego?

      Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

    Inne przepisy z Blog z Apetytem

    Dodaj komentarz