Jakiś czas temu kompletowałam dla zagranicznego przyjaciela paczkę pełną polskich smakołyków. Pomyślałam sobie wtedy, że jesteśmy absolutnymi mistrzami w robieniu wszelkich przetworów i suszeniu żywności. Każdego roku nasze domy wypełniają się bulgoczącymi garnkami, by za chwilę zapełnić półki w spiżarkach i piwnicach słoikami z samymi wspaniałościami. Dżemy, konfitury, kiszonki, pikle, sałatki w słoikach... Do tego pojemniki z suszonymi ziołami i owocami, skrywającymi w sobie całe ciepło słońca zebrane latem... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)