Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis

Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis

Świąteczny obiad: Jak dobrze upiec kaczkę – nasz sprawdzony przepis

Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu (zajrzyjcie do naszego) niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Martwisz się, że nie zjesz całej kaczki? Z resztek zrób pyszną sałatkę na lunch do pracy. Jak dobrze upiec kaczkę? T... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, jabłka, mięso, obiad, bez pieczenia, pierś, sałatka, kurczak, sałatki, mielone, skrzydełka, piersi z kaczki, kurczak pieczony, mięso mielone, chrupiące skrzydełka, sałatka z kurczakiem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, uda z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.