Bób marynowany – kuchnia podkarpacka

Bób marynowany – kuchnia podkarpacka

Bób marynowany – kuchnia podkarpacka

Bób marynowany – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Grabownica Starzeńska, gmina Brzozów, powiat brzozowski  Sezon na bób trwa bardzo krótko, dlatego namawiam Was dzisiaj do marynowania bobu sposobem pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Grabownicy Starzeńskiej. Lekka marynata z soli i kwasku cytrynowego sprawia, że bób ze słoika smakuje jak skrzyżowanie świeżego gotowanego bobu z groszkiem konserwowym. Marynowany bób nadaje się do zielonych sałat, sałatek albo jako dodatek do obiadu. Jeśli lubicie bób, to i ta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.