Gołąbki z czerwonej kapusty na parze i sos z boczniaków

Gołąbki z czerwonej kapusty na parze i sos z boczniaków

Gołąbki z czerwonej kapusty na parze i sos z boczniaków

Wolicie tradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem z boczniaków i czerwonej cebuli? Brzmi świetnie, prawda? Trochę zaszalałam, ale wyszło świetnie. Zamiast białej kapusty użyłam kapusty czerwonej, a moje gołąbki zyskały oryginalną fioletową barwę i intrygujący wygląd. Farsz powstał dość spontanicznie – użyłam do niego tylko dwóch składników sera feta i soczewicy, bo akurat m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.