Czy mieliście dziś rano wrażenie, że czuje się wiosnę? Ja tak. Ptaki śpiewały jak szalone, drzewka wzdłuż ogrodzenia były soczyście zielone i czuło się zupełnie inne powietrze niż zazwyczaj. Może to nocny deszcz dał takie złudzenie. W każdym razie pogoda mocno mnie zmyliła. I nabrałam ochoty na sałatkę. Cóż, kiedy w kuchni mam same jesienne składniki... Składniki : 2 cykorie belgijskie pieczony burak czerwony gruszka ok. 80 g sera z niebieską pleśnią 2 łyżki nasion słonecznika 3 łyżki oleju słonecznikowego sok... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)