Ciasto drożdżowe, które samo się robi!

Ciasto drożdżowe, które samo się robi!

Ciasto drożdżowe, które samo się robi!

Ciasto drożdżowe, które samo się robi! Polecam Wam dziś przepis na ciasto drożdżowe, którego nie trzeba wyrabiać, wystarczy warstwami ułożyć składniki, odstawić do wyrośnięcia, wymieszać i upiec. Rewelacyjnie proste, łatwe i pyszne! Ciasto wychodzi wilgotne, puszyste i wysokie. Możemy do niego użyć dowolnych owoców (w większych kawałkach, nie tartych), albo rodzynek, orzechów lub suszoną żurawinę. W smaku przypomina wiejski, babciny placek. Polecam! Przepis pochodzi ze strony „Zjem to!”     Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto drożdżowe, truskawki, truskawka, drożdżowe, placki, tarta, obiad, przekąski, grill, przystawki, surówka, sałatki, sałatka, danie jednogarnkowe, przekąska, warstwowa, ciasto z truskawkami, ciasteczka, proste ciasto, ciasto z orzechami, sałatka imprezowa, sałatka do obiadu, pyszna sałatka, sałatka na grilla, salatki do grilla, smaczna sałatka, salatka z jajkiem, sałatka warstwowa, ciasteczka swiateczne

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.