Kiedy po raz pierwszy zaczęłam badać, co tak naprawdę jedzą piraci podczas swoich długich podróży, doszłam do wniosku, że prawdopodobnie bylibyśmy bardzo chorzy, gdybyśmy odtworzyli to samo jedzenie. Piraci pili dużo piwa i rumu, bo dłużej zachowuje świeżość. Był też typowo morski biszkopt lub tak zwany hardtack, który był twardym ciastkiem bez smaku, który trzeba było namoczyć w wodzie (albo rumie), aby go przegryźć. Znaleźliśmy jednak przepis na tradycyjną potrawę, która była typowo podawana na statkach w XVI... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl