Paprykę , dowolna ilość, myjemy, oczyszczamy i kroimy na paski, podsuszamy w suszarce do warzyw przez kilkanaście godzin. Wyjmujemy z suszarki i nawlekamy na sznureczek a następnie wkładamy do wędzarni na ok 5 godzin razem z innymi wędzonkami. Wędzimy w temp 50-55 st. Uwędzoną paprykę wkładamy do słoiczków i do każdego dodajemy duży ząbek czosnku pokrojony na plasterki, kilka ziarenek białej gorczycy, szczyptę chili w płatkach szczyptę bazylii i oregano. Rozgrzewamy odpowiednią ilość oliwy lub miesza... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...