Wędzona papryka, marynowana w oliwie

Wędzona papryka, marynowana w oliwie

Wędzona papryka, marynowana w oliwie

Paprykę , dowolna ilość, myjemy, oczyszczamy i kroimy na paski, podsuszamy w suszarce do warzyw przez kilkanaście godzin. Wyjmujemy z suszarki i nawlekamy na sznureczek a następnie wkładamy do wędzarni na ok 5 godzin razem z innymi wędzonkami. Wędzimy w temp 50-55 st. Uwędzoną paprykę wkładamy do słoiczków i do każdego dodajemy duży ząbek czosnku pokrojony na plasterki, kilka ziarenek białej gorczycy, szczyptę chili w płatkach szczyptę bazylii i oregano.  Rozgrzewamy odpowiednią ilość oliwy lub miesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.