Eskalopki z inyka

Eskalopki z inyka

Eskalopki z inyka

Przepis na : obiad

Eskalopki z indyka Eskalopki z udźca indyka to bardzo pyszne danie, a co najważniejsze, szybko się go robi. Mięso jest niesamowicie delikatne, kruche, a sos który powstaje podczas duszenia jest lekki i idealnie pasuje do kaszy czy też gotowanych ziemniaków. Jedyną trudnością może stać się trybowanie uda, ale że jest to tylko jedna kość, więc nikomu nie powinno sprawić to trudności. U mnie eskalopki zostały podane z pęczakiem i sałatką z kapusty pekińskiej. Składniki: około 1,2 kg udźca 2 ząbki czosnku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu na moim stole...

Autor

Elwira Masłowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, indyk, sosy, kasza, kapusta pekińska, curry, kapustą, sałatka, ziemniaki, sałatki, ziemniak, obiad na szybko, szybki obiad, mięso na obiad, sałatka z kapusty pekińskiej, obiad, mięso duszone, sałatka curry, lekkie sałatki, szybkie sałatki, szybka sałatka, pyszna sałatka, ziemniaki na obiad, sałatka do obiadu, smaczna sałatka

Inne przepisy z na moim stole...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.