Znam kilka przepisów na sos francuski. Ten z musztardą, czosnkiem, octem winnym. Dziś klasyczny, najprostszy z dwóch składników nie licząc pieprzu. Wrzućcie składniki do małego słoiczka i wymieszajcie potrząsając słoikiem. Po jakimś czasie gdy sos będzie stał oliwa oddzieli się od reszty, to naturalne, należy ponownie go wymieszać. Taki sos zamknięty w słoiku może postać tydzień-dwa w lodówce. Zróbcie nieco więcej i miejcie w pogotowiu Idealny i łatwy w przygotowaniu sos do wszelakich sałatek poleca się Składniki... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...