Bób z kiełbasą po brzostecku – kuchnia podkarpacka

Bób z kiełbasą po brzostecku – kuchnia podkarpacka

Bób z kiełbasą po brzostecku – kuchnia podkarpacka

Bób z kiełbasą po brzostecku - kuchnia podkarpacka W naszej regionalnej podkarpackiej kuchni bób często łączony jest ze smażonymi produktami. Ma to na celu wzbogacenie smaku bobu, który lubi dodatki, ale takie połączenie polepsza również jego konsystencję. W Brzostku leżącym na zachodzie województwa, w połowie drogi między Pilznem a Jasłem, jada się bób duszony z młodą cebulą i gotowaną kiełbasą. Bób w takim wydaniu może pełnić rolę zarówno przystawki, jak i dania głównego. Danie jest sycące i swojskie, a jeg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję