Składniki : 300 ml dobrej oliwy garść ( najlepiej ) świeżej szałwii Przygotowanie : Szałwie umyć i osuszyć, pokroić Zioła wsypać do naczynia szklanego i zalać oliwą Odstawić w ciemne miejsce na co najmniej 2 tygodnie, od czasu do czasu potrząsać butelką . Oliwę taką używamy do przyrządzania mięs wieprzowych , wołowych i drobiowych oraz przyprawiania sałatek i surówek. Ma też znaczenie lecznicze i kosmetyczne . czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula