Przepis na : sałatka
Ostatnio zapałałam miłością do kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli z miętą i oliwkami. Można go jeść jako dodatek do mięsa, lub jako osobne danie. Doskonała na ciepło, wtedy poczujemy jeszcze mocniej cudny aromat mięty. Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 szklanka suchego kuskusu 2 szklanki bulionu 2 łyżki posiekanej mięty 2 garści czarnych oliwek sok 1/2 cytryny 2... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...