Jedliście już kiedyś roladę z żółtego sera? Taka rolada serowa jest bardzo dobra, a dobór nadzienia daje mnóstwo możliwości i jest świetną propozycją jako tzw zimna płyta na wszelakich uroczystościach i spotkaniach rodzinnych. Ja sama przygotowywałam ją już na kilka sposobów (np wersja z jajkami i szynką dostępna jest na blogu) i potwierdzam, że zawsze każdy z gości chętnie się nią częstuje. Warunek jest jeden – musi być wcześniej dobrze schłodzona. Tym razem zdecydowałam się na znane mi z sałatki połącz...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...