Mogło by się wydawać, że przygotowanie takiego dania zajmie nam sporo czasu, ale nic bardziej mylnego. Myślę, że na spokojnie można się uwinąć ze wszystkim w ciągu 40-45 minut. A efekt jest powalający. Składniki na porcje: Filet z łososia ok. 200g 1/2 dojrzałego mango/ 1 pomarańcza 2 małe ząbki czosnku sok z 1/8 cytryny 1/3 posiekanej natki pietruszki/ ok. 6-8 liści świeżej bazylii łyżka oliwy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Na początku ściągamy skórę z łososia (przy pomocy noża). Opruszamy go solą...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.