Mamy nadzieję, że zdążyłyśmy z tym przepisem i że jest gdzieś jeszcze dostępny w sprzedaży bób. My ugotowałyśmy zupę jakiś tydzień temu. Mogło się sporo zmienić od tego czasu. Jeśli już nie macie możliwości kupić świeżego bobu, spróbujcie wersji z mrożonym albo wyczekujcie na kolejny sezon. Trzymamy kciuki, żeby udało Wam się jeszcze upolować główny składnik naszej zupy. Składniki na 3-4 porcje: 1,6 l bulionu warzywnego 0,5 kg bobu 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 100-150 ml słodkiej śmietanki 2-3 średnie ząb...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.