Pasta z dyni i soczewicy

Pasta z dyni i soczewicy

Ta pasta sprawdzi się świetnie zarówno jako dodatek do chleba, czy naleśników na wytrawnie. Zamiast podanego zestawu przypraw można użyć gotowej mieszanki do curry. Składniki na ok. 12 kromek: 150 g pieczonej dyni (ponad 1/2 szklanki pokrojonej/startej) 1,5 średniej marchewki (opcjonalnie) 60 g / plaster selera korzeniowego (opcjonalnie) 120 -150 g soczewicy gotowanej / odsączonej z zalewy (użyłam zielonej) 1 mały ząbek czosnku 3/4 łyżeczki / kawałek startego imbiru łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka kurkumy łyż...

Czytaj dalej na blogu Pyszny Duet

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Pyszny DuetPyszny Duet

Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, naleśniki, chleb

Inne przepisy z Pyszny Duet