Szaszłyki drobiowe z figami

Szaszłyki drobiowe z figami

Szaszłyki drobiowe z figami

Ich ojczyzną są rejony Morza Śródziemnego i Azji Mniejszej. Słynie z nich Turcja i Grecja. Figi – mają kształt gruszki i kilka odmian: czarną, białą, zieloną i fioletową. Te o barwie fioletowej (właśnie ta odmiana najczęściej pojawia się w naszych sklepach) można jeść na surowo, dodawać do sałatek, wypieków, do dań na słodko i na wytrawnie. Świetnie się komponują w towarzystwie serów i wędlin. Są skarbnicą cennych witamin, źródłem błonnika, bogate w potas, magnez i wapń… i nie tylko. Bardziej popular... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szaszłyki, kurczak, ananas, mak, mięso, sałatki, sałatka, ryż, łosoś, gruszka, filet z kurczaka, dania z kurczakiem, ser biały, kurczak z ryżem, sałatka z kurczakiem, kurczak z ananasem, sałatka z ryżem, sałatka z ananasem i kurczakiem, owoce morza, sałatka z łososia

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.