Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Przepis na : obiad

Golonka po bawarsku Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach i bardzo aromatyczne mięsko – taka jest właśnie golonka pieczona w piwnej marynacie. Najlepiej smakuje podana z zasmażaną kapustą, chrzanem i świeżym pieczywem. Palce lizać!     Składniki: 4 golonki wieprzowe 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 cebula ok. 4 łyżki soli 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu MARYNATA: 500ml ciemnego piwa 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, mięso, obiad, kapustą, mielone, pieczywo, danie jednogarnkowe, mięsa pieczone, kapusta kiszona, zupa, przekąski, sałatka, sałatki, surówka, przystawki, dania mięsne, przekąska, wieprzowina, szybki obiad, obiad na szybko, mięso mielone, sałatka imprezowa, szybkie przekąski, mięso na obiad, sałatka do obiadu, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty, szybka sałatka, szybkie sałatki, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.