Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare

Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare

Pieczeń wołowa marynowana w winie medium rare

Przepis na : obiad

Macie ochotę na sztukę pieczonej wołowiny medium rare? Pewnie wielu z Was powie, że nie lubi takiego krwistego mięsa. No cóż pieczeń wołowa nadaje się do jedzenia jeśli jest medium rare czyli wtedy, kiedy mięso uzyska wewnętrzną temperaturę 58ºC. Mięso jest wtedy różowe w środku, bardzo miękkie i lekko się kroi. Przepis na rostbef to pieczeń wołowa, która dochodzi w piekarniku powoli. To jest cała tajemnica dobrze upieczonej wołowiny . Na pieczeń wołową najlepiej wykorzystać porcję skruszonej i chudej wołowiny ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mięsa pieczone, zapiekanki, zapiekanka, sosy, ziemniaki, rukola, marynaty, obiad, zapiekanka z ziemniakami, zapiekanka ziemniaczana, sałatki, sałatka, kanapki, pieczone ziemniaki, sałatka z pomidorem, wołowina, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem , sałatka z rukolą, salatka ziemniaczana, sałatka do obiadu, lekkie sałatki

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.