Surówka z kiszonej kapusty i marchewki

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki

Klasyczna słodko-kwaśna surówka podawana najczęściej do smażonej ryby lub kotleta. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 duże marchewki duże jabłko 3 łyżki oleju lub oliwy 2 łyżki cukru sól, pieprz Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i poszatkować.  Marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać wszystkie warzywa, dodać olej, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem i ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez co najmniej pół godziny i podawać. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marchewka, kapustą, ryby, jabłka, surówka, kapusta kiszona, kotlety, kotlet, ryba, ryby smażone, sałatka, sałatki, kotlet z kapusty, kotlet z marchewki, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, sałatka z marchewki, sałatka z marchewką

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.