Podudzia z kurczaka z patelni

Podudzia z kurczaka z patelni

Podudzia z kurczaka z patelni

Share Pinterest Print Podudzia (pałki) z kurczaka z patelni to tani i pyszny obiad dla całej rodziny. Nie zawsze musimy je piec w piekarniku Usmażone wychodzą równie smaczne. Mięso jest soczyste, mięciutkie i aromatyczne. To danie, które łączy w sobie wyjątkowy smak oraz prostotę przygotowania. Zamiast podudzi można użyć innej części kurczaka np. udka lub skrzydełka. Zamarynowane mięso odstawiłam na około 1 godzinę, ale jeśli nie macie czasu można smażyć od razu po natarciu mięsa przyprawami. Przepis na pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.