Przepis na : sałatka
Szparagi z jajkiem i czosnkiem. Kiedy mamy możliwość dostania świeżych szparagów warto je wykorzystać w kuchni w każdy możliwy sposób. To łatwe danie jest idealne na lekki posiłek w ciągu dnia, ale także znakomicie się sprawdzi jako dodatek do dania głównego . Szparagi i jajka świetnie do siebie pasują. Zmysłowe żółtko zmiękcza i wygładza potrawę a szparagi idealnie rozjaśniają bogactwo jajka a dodatek czosnku nadaje całości znakomitego charakteru. Szparagi są mało kaloryczne, w 100 g jest tylko 18 kalorii. ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Cześć. Jestem Joanna. Uwielbiam spędzać czas w kuchni i szykować zdrowe i smaczne posiłki dla mojej rodziny. Pragnę podzielić się z Tobą smacznymi i zdrowymi przepisami, które są szybkie w przygotowaniu, zdrowe i oparte na naturalnych składnikach. Jestem zapalonym samoukiem, a moje inspiracje kulinarne często pochodzą z różnych miejsc.