Przepis na : obiad
Surówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja uwielbiam dodawać sporą ilość jabłek, wtedy słodycz jabłka z łagodzi ostrość pora . Standardowo chyba większość ludzi dodaje majonez - ja wolę pomieszać majonez z jogurtem. Otrzymuję wtedy trochę lżejszą wersję surówki i mniej tłustą. Składniki - na 2 osoby 1/2 dużego pora - użyłam białej części 1 duże, słodkie jabłko - użyłam cham... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)