Składniki : połowa granatu cały brokuł połowa sera Składniki na sos: miód, oliwa i sok z cytryny. Przygotowanie : Brokuł sparzyć chwilę we wrzątku, zimny rozdzielić na "różyczki" Granat obrać, a ser pokroić w kostkę Składniki ułożyć w misce warstwami Polać sosem. Sos : sok z połowy cytryny, łyżka miodu i 2 łyżki oliwy z oliwek, wymieszą dokładnie i polać tuż przed podaniem sałatki na stół. czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula