Afganistan - Ciecierzyca z ziemniakami w kwaśnym sosie kolendrowym (Shor Nakhod)

Afganistan - Ciecierzyca z ziemniakami w kwaśnym sosie kolendrowym (Shor Nakhod)

Afganistan - Ciecierzyca z ziemniakami w kwaśnym sosie kolendrowym (Shor Nakhod)

Musimy przyznać, że uwielbiamy kuchnię afgańską - to już czwarty przepis na naszym blogu pochodzący z tamtych stron. Całkowicie zakochaliśmy się w afgańskim budyniu kardamonowym, czyli  firnee . Shor nakhod z pewnością nie znajdzie się na liście najpiękniejszych dań na świecie, ale z całą pewnością mogłoby się zakwalifikować do dań najsmaczniejszych. Jest to w zasadzie sałatka, która w Afganistanie najczęściej jedzona jest na zimno. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby shor nakhod awansować rangą d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.