Jabłka kiszone z miodem i przyprawami

Jabłka kiszone z miodem i przyprawami

Kiszonki są pyszne i zdrowe i nawet jak ktoś nie przepada za nimi to te kiszone jabłuszka polubi na pewno. Mają bardzo ciekawy smak po ukiszeniu. Ja dostałam od koleżanki tzw. "spadówki" i są to małe jabłuszka, jeśli macie większe przekroicie na połówki. Jest to przepis znany w kuchni rosyjskiej, czy też w polskiej kuchni kresowej, jednak szerzej jest mało znany. Ja dzięki Cztery Fajery poznałam go od nowa, dzięki Ola. Kisimy jabłuszka, zachęcam, można je zjadać same lub dokładać do sałatek, surówek. Jab...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta na zaparcia

Ograniczenie niektórych produktów pozwoli zwalczyć zaparcia osobom na to podatnym. Trzeba zmienić trochę dotychczasowe zasady żywieniowe, by wspomóc pracę jelit.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.