Bywają dni, gdy lubię zrobić jakieś kotlety na zapas. Dobre są do tego wszelkiego rodzaju kotlety mielone, m. in. z kaszy gryczanej. Są świetne po usmażeniu pierwszego dnia i w następne po odgrzaniu w jakimś sosie. Dlatego ratują mnie podczas pracowitych weekendów, oczywiście jeśli wcześniej ktoś ich nie wyje, bo nie dość, że wybornie smakują, to też pięknie pachną i kuszą nawet zdeklarowanych mięsożerców 😉😃😋 Składniki (na 8 kotletów) : 300 ml kaszy gryczanej 450 ml wody 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)