Korzenne masło dyniowe

Korzenne masło dyniowe

Korzenne masło dyniowe

Przepis na : śniadanie

Jeśli nie macie co zrobić z resztą dyni, którą kupiliście na zupę, curry, sałatkę czy w innym smacznym celu, można ją zamienić w tak zwane masło dyniowe. Nie jestem do końca pewna z jakiego powodu te przetwory nazywamy masłem, ponieważ tłuszczu w nich jak na lekarstwo, ale za amerykańskimi źródłami niech będzie masło, bo jakoś to nazwać trzeba :)Masła dyniowego możemy używać jak konfitury - do chleba lub na tosty. Świetnie sprawdza się też jako dodatek do kwaśnego naturalnego jogurtu. Dorzućmy musli i pyszne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, śniadania, dynia, konfitura, puree, imbir, cynamon, tosty, sos mięsny, sałatka curry, sosy, chleb, curry, jabłka, zupa, sałatki, sałatka, pieczywo, smaczna sałatka, smaczna sałatka, dodatki do mięs, tosty z serem, pyszna sałatka, salatka z serem, puree dyniowe

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.